50 plus dating

1. Neem het allemaal niet te serieus
Het probleem met bijvoorbeeld online op zoek gaan naar een date, is dat niet iedereen eerlijk en oprecht is. Op het internet kunnen mensen zich natuurlijk makkelijk scharen achter een leuk en boeiend personage. En in het echt kan deze persoon misschien geen zinnig woord zeggen, of zegt hij/zij juist hele rare dingen. Dat kan gebeuren! Besef je dan ook dat dat niet aan jou ligt, maar dat je deze date gewoon pech hebt.

2. Slechte date? Vermaak jezelf!
Iedereen heeft wel eens een minder leuke date. Word je al helemaal zenuwachtig over wat je moet zeggen op het moment dat een date niet lekker loopt? Dat is hartstikke begrijpelijk. Je kunt ervoor kiezen om de date af te breken, maar je kunt het ook een uurtje geven en meer te weten te komen over de persoon. Zie het als een kans om gekke verhalen uit die persoon te trekken, leer iemand kennen. Hoewel je die persoon dan niet aantrekkelijk vindt of heel bijzonder voor een tweede date, heb je jezelf toch vermaakt. En kan je ook niet spreken over een ‘weggegooide’ avond. 

3. Praat niet (direct) over je echtscheiding
Over exen praten en het proces van je echtscheiding, is vaak niet leuk voor je date. Met een date moet je plezier kunnen maken. Het onderwerp van je scheiding is voor je date minder leuk of zelfs bedreigend om te bespreken. En daar schiet je natuurlijk niets mee op. Heftige onderwerpen, zoals je scheiding, kun je dan ook beter gebruiken voor een later tijdstip. 

4. Maar, waar moet ik dan over praten?
Er is heel veel om over te praten! Bijvoorbeeld over sporten die je doet, boeken, reizen, concerten en andere culturele uitjes. Heb je een leuke hobby, heb het daar over? En als jij vertelt over een hobby of passie, vraag dan ook uit bij je date wat hij/zij voor hobby’s en passies heeft.

5. The past is in the past
Het verleden is geweest. De relaties in het verleden zijn geweest. Verraad is geweest. En alles wat is geweest, zijn zaken waar jij geen invloed op uit kunt oefenen, wat dat is geweest. Besef je dat je alleen het hier en nu kunt veranderen, met een blik op de toekomst. Het is heel makkelijk om terug te kijken op het verleden. Maar dat is geen vast gegeven voor de toekomst. Jij hebt geleerd van deze relaties, je erkent de valkuilen en dus ga je nu op zoek naar een leuke partner!

6. Nieuw haar, nieuwe kleding
Voor een eerste date is het fijn om jezelf even te pamperen. Nieuwe kleding kan ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit, en een geknipt kapsel evenmin. Altijd al een keer een make-up makeover willen hebben? Pamper jezelf, go for it!

Persoonlijke ervaringen