Eerste date

Hierbij geven we je tips die je zeker kunnen helpen tijdens jullie eerste date.

1. Trek iets aan waar je, je lekker in voelt. Het is belangrijk dat je zeker bent van jezelf. Zowel mannen als vrouwen vinden het aantrekkelijk als iemand zelfvertrouwen uitstraalt. Het is de eerste date en je mag dan best laten zien dat je daar je best voor hebt gedaan. Een fijne relatie is belangrijk genoeg, toch?

2. Een drankje kan goed werken. Dat helpt wellicht om het ijs te breken, maar drink niet te veel. Zorg ervoor dat je de controle over jezelf niet verliest. Je komt niet sterk over en mogelijk ben je ook niet helemaal jezelf. Je zult de eerste niet zijn die uit zenuwen te veel achterover slaat.

3. Praat niet over vorige relaties. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen de grootste irritatiefactor. Je wekt daar geen interesse mee, het gesprek wordt er niet leuker van en jij al helemaal niet. Je beste ik, is de ik die over de vorige relatie heen is, vooruit kijkt en zin heeft in nieuwe ontmoetingen.

4. Wees niet té hongerig naar een nieuwe relatie. Dit is pas de eerste date, hier wil je elkaar beter leren kennen. Iemand die te hard van stapel loopt schrikt een ander af. Maar loop ook niet te hard van stapel met te zeggen dat het geen goede match is, geef ook dat nog even de tijd.

5. Toon interesse en stel vragen. Zowel mannen als vrouwen houden ervan om over zichzelf te praten. Hier kan vervolgens weer een leuk gespreksonderwerp uit komen. Op een eerste date wil je een gezellig en leuk gesprek voeren. Maak er dus geen kruisverhoor van. Geef hem of haar niet het idee dat je meteen alles over zijn of haar privé-leven wilt weten.

6. Geef een complimentje, maar doe dit wel gemeend. Je ziet er leuk uit, is niet heel moeilijk. Maar kan wel het ijs breken en er voor zorgen dat de ander zich gezien voelt. 

7. Ga na de eerste date niet meteen met hem of haar mee naar huis. Op deze manier houd je het spannend, zowel voor jezelf als voor de ander. Zeg bijvoorbeeld dat je de dag erna weer vroeg op moet of dat je moet werken. Breng het wel subtiel over, zodat hij of zij wel merkt dat je (wellicht) nog wel een tweede date zou willen.

8. En last but not least. Blijf vooral jezelf. Je bent leuk zoals je bent en je hoeft je niet anders voor te doen.

Persoonlijke ervaringen